Dagbok

Vad Händer på Melkers ?

våren -16

Vår lilla historia…

Susann började med hästar vid 5 års ålder,fick inte innan(var för liten,eh,,).

Min Ridskola var full av shetlandsponnyer,så det var fullt ös. Därav mitt shetlandsintresse. När jag blev 18 år,köpte jag en bil,och en shetland(fick bli ett föl,då de var väldigt dyra på den tiden.)

Ett sto ,en rödskäck blev det.Mormor är den kända ”Lotta”(Roland Franssons Lottastam=Kirkbride Flake). Vad jag ville haft var ett svart el ev ett fuxsto ca 2-3 år,men men….

Åren gick,men ”Ollie,f-84”fick mest hingstföl,så tyvärr blev det inte mycket avel på henne,men hennes avkommor har gått kanonbra på travet,och flera har exporterats till Finland. Hon kördes och reds däremot en hel del.. Och vi har fortsatt köra våra ponnyer. 

Besökare är alltid Välkomna, men ring gärna en stund innan.

   Vi kör enbett och 2spann,med bla Steneborgs Gina och Gilda, och Smedjenäs Gambler.Kört jippon,bröllop,mm.. och även turistkörning på High Chaparral. Kör även en del av de små

Vi försöker köra in/rida in de vi hinner, då vi tycker att Shetlandsponnyn är en ponny som ska användas. 

Är även Chipmärkare och ID-kontrollanter, om någon behöver hjälp.

Susann 0723 848416,eller maila till :

                          melkersstuteri@hotmail.com

Höste 2014

I helgen var vi på Rotenäs stuteri och tittade på vår nya lilla häst, en kompis till Joan Jett.. Vi fick döpa henne själva så hon heter Cher ,hon är brun och mamma är Skäpperöds Csardas och pappa Linus - Skogheims Allright. Vi fick nybakade bullar och kollade alla andra minisar, bla ett jättelovande hingstföl..

Sen körde vi vidare till Ädelssons sadelmakeri utanför Dalsjöfors, och där fick jag en fin födelsedagspresent (fyllde år den dagen 17/10), och lite tårta.. och trevlig samvaro en stund .

Sen vidare till Stuteri Solliden, och där fick vi värsta smörgåstårtan, och gott att dricka..det blev lite sent (helst för stackars Sanne som skulle upp och jobba tidigt.. på Cafe Tårpilen..  och där fick vi även frukost dagen efter..

Sen vidare till Seglora och Shetland Västs Höstmöte. Vi ville ju hemskt gärna dit då det var Annika Strindgård som skulle tala, och hon är alltid lika bra att lyssna på, och har massor av shetlandshistoria att berätta.. Så det var trevligt,men alldeles för lite tid, kunde lyssnat mycket längre..

Vi hade även med oss våra nya alster som vi håller på att pillra med på kvällarna och de blev väldigt uppskattade.. Bla köpte Linda Poulsson en direkt,en ljussstake med 2 svarta och 2 svartskäckar.. Hon la ut den på facebook.. Jag ska försöka lägga ut grejerna här på hemsidan, så alla kan se.

Vi har även med dem på utställningen i Vartofta, då en del har beställt sina saker dit.. Välkomna att titta och ev beställa(innan jul ?)

Höst 2014

Utställningssäsongen för oss slutade tidigare än tänkt.. Men i laholm på hingstpremieringen så var vi båda funktionärer .Håkan mätman och jag typ allti allo.. Det var trevligt och som alltid god mat. Och fina hästar.
På Syds utställning i Bråvesta så var jag Ringsekreterare och Håkan Mätman..

Sen har vi köpt ny häst men hon är kvar hos mamma..

Mars 2014

Hej,sen senast så har Håkan och jag blivit Shetlands Mätmän.. viktigt att alla gör likadant. Och för många som håller på med avel så är ju måtten väldigt viktiga.
Vi har varit på Shetland Väst Årsmöte, och där var massor av folk, och trevligt med filmer från förr osv...
Magarna på stona sväller för varje dag, nu börjar det bli spännannde...

Februari 2013

Vintern ligger väldigt fast,iskallt,ishalt,och massa snöis.. Gårdsplanen är inte så stor längre... Fast vi har världens snällaste skotare,som bara kommer och fixar här : Niklas i Hylteberg (tur vi har han). Annars hade vi inte kommit ifrån gården(vi har en dum uppförsbacke det första som kommer (vill spränga bort den kullen!!).

Fotot är på vår nya häst som vi inte tagit hem än,sååå vacker. Vi har saknat en isabell sen vi sålde lilla Tiili..

Annars är det mest mockning och bära slangen upp och ner från källaren. Man får skylla sig själv när man har dem på box. Men de älskar att komma in, och jag har koll på vem som äter,osv...

Kavat börjar längta efter ston,men det verkar långt till våren.. Säkra med Kavat är Emma Lee(rödskäck,diplom), Basilika (SUCH,brun ,43p,och mor till vår fina Backyard Babie F: Kavat).

Vi har anmält Söfryds Tordenskjold till hingstpremiering,som vi äger sammen med Stuteri Stjernen i Danmark.. Vi var på hingstrådgivning hos Morgan i höstas,och då rekommenderade han honom.. Inget är ju tyvärr så enkelt,allt ska ju klicka,och det var lite som gärna skulle bättras. Och sen finns det ju något som heter dagsform. Men vi håller alla våra tummar. Han är en liten fux,med lite annan stam än det som mest finns...(om det nu spelar någon roll ?).. Mycket trevligt temperament också.

United,ska vi visa i höst,om han ser ut som han ska då !? Det vet man ju aldrig.

Killiann och jag går på valpkurs,och hon är så väldigt duktig (jag är så fruktansvärt glad att vi behöll henne.

Igår var grannarna och Håkan på Tallhöjden ,på Whiskyprovning,och middag: Whiskybiff. De var väldigt nöjda !! Tallhöjden är verkligen Simlångsdalens lilla träffpunkt. Sen är ju affären också en träffpunkt,väldigt trevlig personal,och där finns det man behöver. Vi har även en Mack !(Wow..)

Billy sonen,går det bra för i Norge (och jag är den mycket stolta modern) !! Tessa går snart ut skolan,och det går också bra. Och jobb har hon ju redan, mjölkar kor på helger och när hon är ledig (hon ligger verkligen i).

Jag och Håkan jobbar och står i,så man är rätt mör när man kommer hem. Och hundarna vill alltid gå en runda, och sen har vi ju hästarna, TV en stund, och sen sover man gott.. 

Ha det bra så länge. Vi har alltid någon shetland till salu,så bara hör av er,eller kom förbi, Välkomna


April 2012
Inja har fått ett litet stoföl,antagligen isabell,jättesöt (hon finns hos grannen nuförtiden,alltså inte min,och inte Hasselbos...).
Vi ska på Hingstpremieringen i Vetlanda i helgen,med en hingst som egentligen skulle visats i höst.. (Men det blev lite strul,så nu får han åka med).
Vi älskar hästen,men sen skulle ju nämnden göra det med,och det är ju inte så lätt.. Kul att titta på alla hingstar i alla fall,ser ut att vara ett bra startfält !

Anneli och Sonja skulle kanske också köra upp, så det är ju kul att träffa folk också, även om jag mest tittar på hästarna.

Stackars Tessa blev jättesjuk mitt i sin praktik (typiskt trist). Stackarn..

Vi ska ev sälja några av våra hästar (men bara till bra hem,och någon av dem ,bara till folk som visar,åtminstone på premiering). Det är inga "skänka bort" hästar,men det är bra,sociala hästar,vana vid det mesta.
Har ev ngn sällskapsshettis också.

Vi håller på för fullt med Veden, det stora projektet på en liten Gård ..

Billy ska flytta till Norge, han har fått jobb där. Jättekul och snart Grattis, för den lille sonen fyller år den 12/4.

Ha en trevlig Vår, alla snälla människor !!

6/2-2011

Tänkte skriva lite om vad som händer....
Vi har sålt en del av våra hästar,bara till bra hem,så det känns jättebra.
Häromdan ramlade jag ner från trappan(mycket klumpigt),så jag är inte allt för energisk just nu,ajajaj... Svårt att mocka,och ännu svårare att städa,hahaha.

Tessa har köpt ett sto till,en jättetrevlig brun,mycket närbesläktad med Leandro,denna ska hon visa till sommaren(hon kommer från Danmark).Fadern är prem1 hingst,och är från Danmark,men har verkat i Holland också.Modern är från Holland.

Snön ligger fortfarande i massor där vi bor,och halt o eländigt är det. Men man ska inte deppa för det,tänk på de som har översvämningar,stormar och annat elände...

Dumt att säga så,för då blev det ju storm här också,stön..
Håller på att lägga in stamtavlorna,och det tar sin tid. Som det ser ut nu,så kommer vi att flytta igen(mer bete,hmmmm det är vad jag vill ha.Mer Info kommer//


Senaste kommentarer

09.03 | 15:02

Hej!
Jag skulle vilja komma i kontakt med er angående ett ev samarbete under en stadsfestival sista helgen i juli. Mejla mig på emelie@landskronakarnevalen.nu

26.03 | 12:05

Finns det några ston till salu?

05.01 | 19:37

Hei, Jag skulle vilja beställa några fina shetlandsponnyfigur till Finland. Det är bara lite svårt att berätta på svenska vilka figur vil jag ha 😊.

04.09 | 12:03

Hej,vet inte om du fick mitt svar ? Angående Triumf. Men vill du veta mer ,ring eller maila mig.0723848416 eller 0706089167
mail melkersstuteri@hotmail.com